Přepnout menu

1 oz Maple Leaf | 2018 | Royal Canadian Mint | stříbrná investiční mince 999.9

Hodnocení:
Dle §90 zákona o DPH
Na skladě
Dostupné na pobočkách Centrální sklad Mladá Boleslav
Kód 1067-3-1
Rok 2018
Výkupní cena 580 Kč 714 Kč 714 Kč
- +
Specifikace
Hmotnost 31,10 g
Materiál Stříbro
Ryzost 999,9/1000
Nominál 5 USD (Americký dolar)
Průměr 38,00 mm
Síla 3,1 mm
Série Maple Leaf
Rok 2018
Země původu Kanada
Mincovna Royal Canadian Mint
Hrana vroubkovaná
Balení V plastové kapsli

Podrobnosti

1 oz Maple Leaf 2018 stříbrná mince

 

razí investiční mince ze zlata, stříbra, platiny a palladia, známé pod názvem Maple Leaf, neboť je na nich vyobrazen javorový list. Tvůrcem návrhu mince je Walter Ott. Mince neobsahují žádné jiné kovy, jen čisté stříbro vytěžené ve stříbrných dolech v Kanadě. Tato stříbrná mince je nabízena od roku 1988 a je zaručen obsah kovu (v trojských uncích) a absolutní ryzost nejčistšího 99.99%stříbra.

Líc

Zobrazuje tradiční portrét britské královny Alžběty II. s iniciály "SB" portrétistky Susanna Blunt. Portrét obklopuje nápis "ELIZABETH II", rok vydání a nominální hodnota.

Rub

Stříbrné investiční mince nesou tradičně na svém rubu symbol Kanady, vyobrazení javorového listu. Začleněna je i bezpečnostní značka - malý javorový list s koncovým rokem vydání např.“14“ (možné vidět pod lupou). Bezpečnostní značka je zhotovena laserovou technikou mikrofabrikace, která se používá u všech zlatých a stříbrných investičních mincí Maple Leaf vydaných od roku 2014.

Mince je dodávána v kapsli. Z mincovny jsou dodávány v tubě po více kusech, z tohoto důvodu mohou mít
mince drobné škrábance.

Náš názor

Existence nelegální obchodní praktiky, jako je spoofing, může naznačovat, že ceny stříbra jsou podhodnocené. Proto je důležité si uvědomit, že investice do stříbra může být atraktivní možností pro diverzifikaci portfolia a jako zdroj ochrany proti inflaci a ekonomické nejistotě. Stříbro má široké využití v průmyslu a jeho poptávka stále roste, ale investoři by měli být obezřetní a investovat do stříbra s dostatečným výzkumem a rozumnou investiční strategií, která zohledňuje rizika a výhody tohoto kovu.

Spoofing je nelegální obchodní praktika, při níž obchodník vytváří falešné poptávky nebo nabídky na trhu, aby ovlivnil cenu a získal finanční výhodu.

J.P. Morgan byla pokutována za spoofing se stříbrem v roce 2020 v celkové výši 920 milionů USD. Společnost byla obviněna ze vytváření falešných objednávek na futures kontrakty na stříbro, aby ovlivnila cenu a získala finanční výhodu. Tato praktika ovlivnila trh se stříbrem a měla dopad na investory, kteří byli nuceni obchodovat za uměle vytvořené ceny.

Je důležité si uvědomit, že spoofing se stříbrem je ilegální a může mít negativní dopad na investory a na stabilitu trhu se stříbrem. Investoři by měli vybírat důvěryhodné a uznávané zdroje pro své investice od renomovaných výrobců, jako je Royal Canadian Mint, aby minimalizovali rizika a maximalizovali své investiční výnos

 

 

.

Hodnocení

Přidat své hodnocení
Vaše hodnocení