Přepnout menu

1 oz Tiger| 2022 | The Perth Mint | stříbrná investiční mince 999.9

Hodnocení:
Dle §90 zákona o DPH
Na skladě
Dostupné na pobočkách Centrální sklad Kolín
Kód 15102102
Rok 2022
Výkupní cena 587 Kč 1 037 Kč 1 037 Kč
- +
Specifikace
Hmotnost 31,10 g
Materiál Stříbro
Ryzost 999,9/1000
Nominál 1 AUD (Australský dolar)
Průměr 40,60 mm
Série Lunární série III
Rok 2022
Země původu Austrálie
Mincovna The Perth Mint
Hrana hladká
Balení V plastové kapsli

Podrobnosti

1 oz Tiger 2022 stříbrná mince

Australská Lunární série III. zlatých investičních mincí a stříbrných investičních mincí, vydaných mincovnou Perth, je věnována 12-ročnímu cyklu čínského lunárního kalendáře od roku 2020 (rok myši) a končící v roce 2031 (rok vepře). Tyto investiční mince se staly jedněmi z nejoblíbenějších sběratelských mincí světa ražených v nedávné době. První Lunární série byla původně představena v roce 1996 ve zlatě, ale v roce 1999 mincovna začala razit i ve stříbře.

Vzhledem k tomu, že se jedná o investiční mince, lze je samozřejmě pořídit za cenu zlata na světových trzích, ovšem vyjímaje těch investičních mincí, které jsou raženy v limitovaných nákladech. Kromě obrovské popularity a celosvětové likvidity je toto jeden z důvodů, proč jsou tyto mince tak vyhledávané a proč se z mnoha investorů stávají i vášniví sběratelé.

Lunární série zlatých mincí je ražena v ryzosti 0.9999 (24-karátového) nejčistšího zlata a stříbrné mince jsou raženy v ryzosti 0,999 ryzího stříbra. Od roku 2017 (vydání stříbrných investičních mincí Rok kohouta) je ryzost lunárních stříbrných investičních mincí 0,9999. Každá mince Lunární série je uložena samostatně v ochranné akrylové kapsli.

Hlavním důvodem popularity těchto mincí je jejich mimořádná kvalita. Mnozí sběratelé mincí tvrdí, že mincovna Perth nemá ve své výrobě srovnání, pokud jde o výrobu pamětních mincí.

RUB

Rubová strana mince zobrazuje vždy motiv zvířete daného roku čínského lunárního kalendáře. Motivy zvířat v různých inscenacích jsou vždy trochu odlišné na stříbrných a na zlatých mincích.

LÍC

Investiční mince lunární série jsou tak krásně raženy, že někteří investoři si mylně myslí, že tyto mince jsou raženy v kvalitě provedení proof. Vyvýšené motivy na minci jsou precizně leštěné a kontrast doplňuje matný až saténový povrch okolo. Tento efekt lze nejlépe vidět na lícní straně mince, který vždy zobrazuje portrét královny Elizabeth II.

Náklad pro zlaté mince o váze 10 Oz, 2 Oz 1/2 Oz, 1/4 Oz, 1/10 Oz a 1/20 Oz je neomezený, pouze 1 Oz mince jsou raženy omezeném nákladu 30 000 kusůStříbrné mince o váze 1 Kg, 5 Oz a 2 Oz, 1/2 Oz jsou neomezené, ale pouze 150-1000 kusů pro 10 Kg a 300 000 kusů pro 1 oz.

Lunární zlaté investiční mince o velikosti 1 unce velmi často dosáhnou svého produkčního limitu a brzy se přestávají vyrábět. Někdy je lze ještě sehnat na sekundárním trhu, každopádně mince jsou většinou bleskově vyprodány z mincovny Perth.

Zlaté investiční mince Lunární série nabízí vysoké zhodnocení v budoucích letech, což lze pozorovat v současné době právě na Lunární sérii I. a II. Běžně v aktuálním roce ražby cena u limitovaných mincí nevýrazně převyšuje cenu běžných investičních mincí, ale po chvíli, kdy je mince v prodeji a zájem investorů a sběratelů roste, tak se cena začne zvyšovat. Proto se mnohdy stává, že tyto mince jsou doslova bleskově vyprodané. Samozřejmě vyprodané mince se pak na trhu prodávají s velkým příplatkem. Tím jejich cena roste mnohem rychleji než u jiných investičních mincí.

Hodnocení

Přidat své hodnocení
Vaše hodnocení