Přepnout menu

1 oz Britannia 2023 | Elizabeth II | The Royal Mint | zlatá investiční mince 999.9

Hodnocení:
Na objednávku
Kód 09082101-1-1-1-1
Termín dodání 8-10 dní
Rok 2023
Výkupní cena 176 Kč 57 360 Kč 57 360 Kč
- +
Specifikace
Hmotnost 31,10 g
Materiál Zlato
Průměr 31,69 mm
Síla 27 mm
Série Britannia
Rok 2023
Země původu Spojené království
Mincovna The Royal Mint
Hrana vroubkovaná

Podrobnosti

Zlatá investiční mince 1 oz Elizabeth II Britania 2023

 

Lícová strana mince 1 oz Elizabeth II Britannia 2023 zobrazuje portrét Jeho Veličenstva královny Elizabeth II. Portrét je obklopen povrchovou animací, která zobrazuje proudění vln. Mezi pruhováním mince a povrchovou animací najdete mikrotext s nápisem "Decus et Tutamen", což znamená "Ozdoba a ochrana".

Rubová strana mince zobrazuje Britannii s trojzubcem a štítem s vlajkou Unie, která je zvýrazněna tinkturami. Latentní prvek v levém dolním segmentu mince přepíná mezi trojzubcem a visacím zámkem na základě pohledu diváka, což zdůrazňuje námořní sílu a bezpečnost mince. Tento ohromující design zaručuje, že mince je nejen vizuálně atraktivní, ale také vizuálně nejbezpečnější mincí na světě.

Britannia reprezentovala národ a jeho lid již od římských dob a o více než dva tisíce let později je ikona stále okamžitě rozpoznatelná na zlaté minci. Pro rok 2023 Britannia pokračuje v definování bezpečnosti na trhu s drahými kovy, když se objeví na minci, která má čtyři průlomové vlastnosti. Povrchová animace poskytuje pozadí pro Britannii, odrážející proudění vln při pohybu mince, a mezi tímto a pruhováním mince najdete mikrotext s nápisem „Decus et Tutamen“, což v překladu znamená „Ozdoba a ochrana“ a popisuje prvky, které zdobí i chrání minci. Latentní prvek v levém dolním segmentu mince přepíná mezi trojzubcem a visacím zámkem na základě pohledu diváka – zdůrazňující její námořní sílu a bezpečný charakter mince – a detaily, jako je vlajka Unie na štítu Britannie, byly speciálně zvýrazněny linkami tinktury. Pokročilé funkce byly zkombinovány a vytvořily ohromující design Britannie, který je také vizuálně nejbezpečnější mincí na světě.

Britannia - symbol bezpečnosti a prosperity

Britannia, ikona Velké Británie, je již dlouho spojována s bezpečností, sílou a prosperitou. Zlatá investiční mince 1/2 oz Charles III Britannia 2023 pokračuje v této tradici a nabízí investiční příležitost pro ty, kteří hledají zabezpečení svého jmění v dlouhodobém horizontu.

Vlastnosti mince

Mince je vyrobena z ryzího zlata o ryzosti 999,9/1000 Au, což z ní činí jednu z nejkvalitnějších a nejceněnějších investičních mincí na světě. S hmotností 31,1 g a průměrem 27 mm je mince ideální pro investory, kteří chtějí mít své investice v zlatě v malých a snadno obchodovatelných jednotkách.

Design mince

Design mince je vytvořen tak, aby splňoval nejvyšší standardy kvality a bezpečnosti. Na lícové straně mince je portrét Jeho Veličenstva krále Charlese III, který je obklopen povrchovou animací, která zobrazuje proudění vln. Mezi pruhováním mince a povrchovou animací najdete mikrotext s nápisem "Decus et Tutamen", což znamená "Ozdoba a ochrana". Latentní prvek v levém dolním segmentu mince přepíná mezi trojzubcem a visacím zámkem na základě pohledu diváka, což zdůrazňuje námořní sílu a bezpečnost mince. Rubová strana mince zobrazuje Britannii s trojzubcem a štítem s vlajkou Unie, která je zvýrazněna tinkturami. Tento ohromující design zaručuje, že mince je nejen vizuálně atraktivní, ale také vizuálně nejbezpečnější mincí na světě.

Historie zlaté investiční mince Britania ve zkratce

Původně byla Britannia římskou provincií, která se nacházela na území dnešního Spojeného království. Po odchodu Římanů se však Britannia stala symbolem britského národa a jeho nezávislosti. Ve středověku se Britannia stala symbolem boje proti nepřátelům Británie a byla často zobrazována jako odvážná a nezlomná válečnice.

V době anglického krále Karla II. byla Britannia poprvé použita jako symbol na mincích, a to jako zobrazení mladé ženy s korunou a kopím. Tento motiv se postupně vyvíjel a nakonec v polovině 19. století byl na mincích zaveden obraz ženy s tridentem, štítem a helmou.

Od té doby se Britannia stala neodmyslitelnou součástí britské numismatiky a je dodnes používána jako symbol Velké Británie na mnoha mincích, včetně zlatých a stříbrných investičních mincí.

Díky svému významu a historii je Britannia symbolem nejen britského národa, ale také jeho kultury a dědictví, které se promítá i do moderních časů.

Hodnocení

Přidat své hodnocení
Vaše hodnocení