Přepnout menu

1/4 oz Krugerrand | 2023 | S.A. Mint | zlatá investiční mince 916.7

Hodnocení:
Na skladě
Dostupné na pobočkách Centrální sklad Plzeň
Kód 3100-1
Rok 2023
Výkupní cena 44 Kč 52 Kč 52 Kč
- +
Specifikace
Hmotnost 8,48 g
Materiál Zlato
Ryzost 916,7/1000
Průměr 22,06 mm
Síla 1,888 mm
Série Krugerrand
Rok 2023
Země původu Jihoafrická republika
Mincovna South African Mint
Hrana vroubkovaná
Balení V plastové kapsli

Podrobnosti

Zlatá investiční mince 1/4 oz Krugerrand 2023

 

Zlatá investiční mince 1/4 oz Krugerrand 2023 je další varianta této populární investiční mince. Mince má průměr 22.00 mm, sílu 1.88 mm a hmotnost 8.513 g. Je vyrobena z 91.67 % ryzího zlata a 8.33 % mědi a má vroubkovanou hranu.

Krugerrand je investiční mincí s historickým významem a v současnosti je stále velmi populární. Tyto mince jsou oblíbené mezi investory a sběrateli, protože mají vysokou likviditu a světovou prestiž. Mince Krugerrand jsou známy svou kvalitou a vysokou ryzostí.

Investice do zlata je považována za bezpečnou investici, která slouží jako ochrana proti inflaci a jako zdroj stability v době nejistoty na trzích. Investování do zlatých mincí jako je Krugerrand může být jednou z možností, jak zahrnout zlato do svého investičního portfolia.

Zlaté investiční mince Krugerrand jsou vyrobeny v Jihoafrické republice a jsou jedním z nejvýznamnějších produktů této země. SA Mint, mincovna zodpovědná za výrobu těchto mincí, je jedním z nejstarších výrobců mincí v Jihoafrické republice a má dlouhou tradici vyrábění kvalitních investičních mincí.

Několik zajímavostí o zlaté investiční minci Krugerrand:

  • První Krugerrandy byly raženy v roce 1967, kdy byla v Jihoafrické republice panujícím režimem apartheid. Proti tomuto režimu se postavilo mnoho zemí a v důsledku toho byla mnohými zeměmi uvalena embarga na jihoafrické zboží, včetně zlatých mincí Krugerrand. V roce 1994, kdy byl apartheid ukončen, byla embarga zrušena a od té doby se Krugerrandy opět staly oblíbenou investiční mincí.
  • Další zajímavostí je, že Krugerrandy byly prvními zlatými investičními mincemi, které nebyly označeny nominální hodnotou. Místo toho se ryzost mince (91,67% Au a 8,33% Cu) používá k určení hodnoty. Tento inovativní způsob určování hodnoty se stal standardem pro většinu zlatých investičních mincí.
  • V roce 1980 byly poprvé vyrobeny menší verze Krugerrandu, 1/2 oz, 1/4 oz a 1/10 oz. Tyto menší verze umožnily investovat do zlata i menším investorům a staly se velmi populárními.
  • V roce 2017 Krugerrandy oslavily 50 let od svého vzniku. K tomuto výročí byla vyrobena speciální edice zlatých mincí, která obsahovala označení "50th Anniversary" a byla vyrobena s vysokým reliéfem.
  • Krugerrandy jsou také známé svým designem, který zahrnuje na jedné straně portrét búrského vůdce a politika Paula Krugera a na druhé straně obraz jiného symbolu Jihoafrické republiky, antilopy Springbok.

 

Hodnocení

Přidat své hodnocení
Vaše hodnocení