Přepnout menu

1000 g Koala | 2020 | The Perth Mint | stříbrná investiční mince 999.9

Hodnocení:
Na skladě
Dostupné na pobočkách Centrální sklad
Kód 110920230119
Rok 2020
Výkupní cena 20 532 Kč 33 842 Kč 27 969 Kč
- +
Specifikace
Hmotnost 1000 g
Materiál Stříbro
Ryzost 999,9/1000
Nominál 30 AUD (Australský dolar)
Průměr 101 mm
Síla 12,8 mm
Série Koala
Rok 2020
Země původu Austrálie
Mincovna The Perth Mint
Číslovaný NE
Hrana vroubkovaná
Balení V plastové kapsli

Podrobnosti

1000 g Koala 2020 - The Perth Mint stříbrná investiční mince

Představujeme vám 1 kilovou  stříbrnou minci Koala 2020 1kg, pozoruhodný výrobek renomovaného australské Perthské mincovny. Tato majestátní mince, vyražená z 1 kilogramu stříbra s čistotou 999,9 je nepostradatelným nákupem pro zkušené investory a nadšence do numismatiky. Každá stříbrná mince Koala 1 kilio má nominální hodnotu 30 dolarů (AUD) a je zajištěna australskou vládou. 

Stříbrná koala mince pro rok 2020 je mezinárodně oblíbená. Jeho jedinečný design představuje australskou koalu, zvíře pocházející pouze z Austrálie. Koala je symbolem komunity, rodiny, stability, míru a klidu; všechny důležité symboly pro obyvatele Austrálie. Stříbrná koala mince byla poprvé vydána perthskou mincovnou v roce 2007 jako její druhá série Koala Coin. První série byla vydána v platině v roce 1987. Vzhledem k mezinárodní popularitě mince byla od té doby vydána ve zlaté a stříbrné barvě.

Série Silver Koala Coin je mezinárodně uznávaná pro svou krásu a každoroční změny v designu. Na lícní straně mince je vyobrazen koala objímající strom spolu s hmotností, ryzostí a typem kovu. Na rubu mince je portrét královny Alžběty II. jako symbol historického vztahu Austrálie a Spojeného království. Mince obsahuje 1 kilo ryzího stříbra 0,9999. Minci lze použít jako zákonné platidlo a má nominální hodnotu 30 australských dollarů.

Na reversu mince je krásně zobrazena koala v jednoduchém detailu spolu s hmotností a čistotou stříbra a rokem vydání. Koala se drží kmene stromu.

Na aversu je zobrazena podoba královny Alžběty II., což potvrzuje její status jako zákonného platidla v Austrálii, spolu s hodnotou mince.

 

 

Náš názor na stříbro

Existence nelegální obchodní praktiky, jako je spoofing, může naznačovat, že ceny stříbra jsou podhodnocené. Proto je důležité si uvědomit, že investice do stříbra může být atraktivní možností pro diverzifikaci portfolia a jako zdroj ochrany proti inflaci a ekonomické nejistotě. Stříbro má široké využití v průmyslu a jeho poptávka stále roste, ale investoři by měli být obezřetní a investovat do stříbra s dostatečným výzkumem a rozumnou investiční strategií, která zohledňuje rizika a výhody tohoto kovu.

Spoofing je nelegální obchodní praktika, při níž obchodník vytváří falešné poptávky nebo nabídky na trhu, aby ovlivnil cenu a získal finanční výhodu.

J.P. Morgan byla pokutována za spoofing se stříbrem v roce 2020 v celkové výši 920 milionů USD. Společnost byla obviněna ze vytváření falešných objednávek na futures kontrakty na stříbro, aby ovlivnila cenu a získala finanční výhodu. Tato praktika ovlivnila trh se stříbrem a měla dopad na investory, kteří byli nuceni obchodovat za uměle vytvořené ceny.

Je důležité si uvědomit, že spoofing se stříbrem je ilegální a může mít negativní dopad na investory a na stabilitu trhu se stříbrem. Investoři by měli vybírat důvěryhodné a uznávané zdroje pro své investice od renomovaných výrobců, jako je Bavarian Mint, aby minimalizovali rizika a maximalizovali své investiční výnosy.

Poznámka: Podle statistiky Silver Institute z roku 2021 je asi 50 % celkové spotřeby stříbra využíváno v průmyslových aplikacích.

Hodnocení

Přidat své hodnocení
Vaše hodnocení