Přepnout menu

1 kg Lunar Year of The Monkey | 2016 | The Perth Mint | stříbrná investiční mince 999

Hodnocení:
Na skladě
Dostupné na pobočkách Centrální sklad
Kód 190523020119
Rok 2016
Výkupní cena 20 532 Kč 31 335 Kč 25 897 Kč
- +
Specifikace
Hmotnost 1000 g
Materiál Stříbro
Ryzost 999/1000
Nominál 30 AUD (Australský dolar)
Síla 14,6 mm
Série Lunární série II
Rok 2016
Země původu Austrálie
Mincovna The Perth Mint
Číslovaný NE
Hrana vroubkovaná
Balení V plastové kapsli

Podrobnosti

1 kg  Lunar Year of The Monkey Perth Mint stříbrná mince 2016

Stříbrná mince Rok Opice 2016

Investiční stříbrné mince s motivem rok Opice 2016 5 Oz jsou celosvětově známé a akceptované. Mají vysoký numismatický potenciál. Opice je 9. motivem lunární série II. Nejen v Asii, ale na celém světě je tato mince vysoce ceněna mezi investory a sběrateli, jak ve zlatém, tak stříbrném provedení. Velice pěkný motiv vzbudil mezi sběrateli opět vysoký zájem.

Lunární série II – stříbrné mince

Po obrovském úspěchu první lunární série (1996-2007), razí australská státní mincovna od roku 2008 lunární sérii II. Rub mince zdobí portrét královny Elizabeth II. Lícní stranu zdobí motivy dle čínského zvěrokruhu, stejně jako u lunární série I, ale ty samé motivy mají jiný vzhled: Krysa (2008), Býk (2009), Tygr (2010), Zajíc (2011), Drak (2012), Had (2013), Kůň (2014), Koza (2015), Opice (2016), Kohout (2017), Pes (2018), Prase (2019). Stříbrné mince se razily a razí (aktuální ročník) v následujících velikostech: ½ Oz, 1 Oz , 2 Oz, 5 Oz, 10 Oz, 1 kg, 10 kg

Výhody investičních stříbrných mincí lunárních sérií

Vysoký stupeň celosvětové známosti a likvidity. Mince vyrábí světoznámá australská mincovna Perth Mint, která vyrábí např. zlaté investiční mince Australian Kangaroo (Nugget), stříbrné mince Koala, Kookaburra nebo slitky značky „Perth Mint“, atd. Velice pěkné motivy čínského lunárního kalendáře, které jsou velice žádané nejen v celé Asii, ale na celém světě. Kombinace velice pěkných motivů a limitovaných nákladů nabízí potenciál vysokého zhodnocení v budoucích letech, přičemž v době, kdy se začínají prodávat jejich cena jen nevýrazně převyšuje cenu běžných investičních mincí.

Znamení Opice

Jste Vy nebo Vaši blízcí narozeni v letech 1908, 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004 a 2016 ? Potom jste narozeni v lunárním znamení Opice dle čínského lunárního kalendáře.

Čínský kalendář, někdy také čínský lunární kalendář (odvozený od pohybu Měsíce), patří mezi nejstarší známé datovací systémy. První zmínka o čínském kalendáři pochází z roku 2637 před n.l. a dodnes se stále používá v Asii, především v Číně, Taiwanu, Japonsku, Vietnamu a v Koreji. Zahrnuje prvky jak lunárního tak i solárního kalendáře. Pro většinu denních činností se dnes v těchto zemích používá gregoriánský kalendář, zatímco čínský kalendář se používá k určení významných svátků, jako je Čínský nový rok.

Osmého února přichází podle čínského kalendáře rok 2016 – rok ohnivé Opice. V tomto roce je možné snad téměř všechno, je to období mnohých šancí i úspěchů. Hbitá, bystrá a inteligentní opice se totiž nikdy jen tak nevzdává. Opice pod vlivem Ohně je dobrosrdečná, laskavá, přívětivá a neobvykle pracovitá. Spoléhá na své pracovní výkony, ke všemu přistupuje svědomitě a je vždy a za každých okolností ochotna přiložit ruku k dílu. V roce 2016 se objeví mnoho nových nápadů, které nezapadnou, je to rok, kdy se hojně improvizuje a i jindy zcela nemožné spekulace a podniky se podaří. Opice je inteligentní a intelektuální povahy. Je kultivovaná, má výbornou paměť na detaily. Nad svoje neúspěchy a omyly se dokáže s lehkostí a vtipem povznést. Je krajně vynalézavá a originální. Většinou sama řeší i ty nejobtížnější životní situace a problémy. Nestydí se být nepoctivá, ani lhát, jestliže se to zdá pro její prospěch užitečné nebo nutné. Má šarm a dokáže se zalíbit všem lidem.

 

Zde je seznam důvodů, proč by měl zákazník investovat do nákupu stříbrných mincí:

    • Diverzifikace portfolia: Investice do stříbrných mincí poskytuje diverzifikaci portfolia. Stříbro je nezávislým aktivem, které může sloužit jako krytí proti inflaci, poklesu akcií nebo nestabilitě na finančních trzích.

 

    • Hodnota a uchování bohatství: Stříbro je ceněný drahý kov s dlouhou historií jako uchovatel hodnoty. Investice do stříbrných mincí umožňuje uchování bohatství v materiální formě, která je snadno obchodovatelná.
    • Likvidita: Stříbrné mince jsou vysoce likvidním aktivem. Mince mají standardizovanou hmotnost a ryzost, což usnadňuje jejich prodej a obchodování na mezinárodních trzích.
    • Sběratelská hodnota: Stříbrné mince často mají sběratelskou hodnotu nad rámec hodnoty samotného stříbra. Omezený počet vydaných mincí, unikátní designy a historický význam mohou přispět k růstu hodnoty mince v čase.
    • Stabilita a bezpečnost: Stříbro je známé svou stabilitou a dlouhodobou hodnotou. Investice do fyzických stříbrných mincí poskytuje zákazníkům pocit bezpečí a ochranu proti ekonomickým výkyvům.
    • Smluvní ochrana: Mnoho stříbrných mincí, zejména mince vydané vládními mincovnami, má smluvní ochranu, která garantuje jejich autentičnost a hodnotu.
    • Krása a umělecká hodnota: Stříbrné mince jsou často vybaveny detailními a atraktivními designy. Investice do těchto mincí umožňuje zákazníkům vlastnit a obdivovat krásu uměleckých děl v jedinečném formátu.
    • Darovací hodnota: Stříbrné mince jsou také oblíbeným dárkem, který může mít dlouhodobou hodnotu a symbolizovat přání štěstí a prosperitu.

Hodnocení

Přidat své hodnocení
Vaše hodnocení