Přepnout menu

1000 LAK Luang Prabang Laos 2014 zlatá mince

Hodnocení:
Poslední kus
Na skladě
Dostupné na pobočkách Centrální sklad
Kód 16082306
Rok 2014
Výkupní cena 832 Kč 1 087 Kč 1 087 Kč
- +
Specifikace
Hmotnost 0,50 g
Materiál Zlato
Ryzost 999/1000
Nominál 1000 LAK ( Laoský kip)
Průměr 11,00 mm
Rok 2014
Země původu Laos
Číslovaný NE
Hrana vroubkovaná
Balení V plastové kapsli

Podrobnosti

1000 LAK Luang Prabang Laos 2014 zlatá mince

Luang Prabang je historické a kulturní město nacházející se v Laosu, což je země ve jihovýchodní Asii. Město je známé svou bohatou historií, klidnou atmosférou, nádhernou architekturou a významnými buddhistickými kláštery. Luang Prabang je jedním z nejvýznamnějších a nejnavštěvovanějších turistických cílů v Laosu.

Název "Luang Prabang" má kořeny v laoském jazyce a odkazuje na královský chrám (Wat) ve městě. Město bylo několik století hlavním sídlem království a důležitým střediskem buddhismu, což se odráží v množství klášterů a chrámů.

Luang Prabang je známý pro svůj historický centrální okrsek, který byl v roce 1995 zapsán na seznam Světového dědictví UNESCO. Zde můžete nalézt krásné tradiční dřevěné domy, chrámy a kláštery. Město je také známé svými nočními trhy, na kterých můžete najít místní řemeslné výrobky a suvenýry.

Buddhismus má v Luang Prabangu hluboké kořeny, a proto zde naleznete mnoho klášterů, jako například Wat Xieng Thong, což je jeden z nejznámějších a nejstarších klášterů v městě.

Celkově je Luang Prabang známý pro svou autentickou atmosféru, krásné historické budovy a klidný životní styl. Turisté sem přicházejí nejen kvůli kulturním a historickým památkám, ale také kvůli přírodní kráse okolní krajiny, jako jsou kaskádovité vodopády Kuang Si a scenérie řeky Mekong.

Hodnocení

Přidat své hodnocení
Vaše hodnocení